Testeaza-ti profilul de risc ca investitor

Inainte de a incepe procesul de planificare financiara si implicit sa investesti, trebuie sa iti stabilesti obiectivele investitionale, dupa care poti sa incepi sa iti alcatuiesti un portofoliu care sa corespunda nevoilor tale. Dupa ce ti-ai stabilit obiectivele pe care vrei sa le atingi trebuie sa afli care este profilul tau de risc, pentru a vedea care sunt instrumentele financiare care se potrivesc cel mai bine situatiei tale.

Pentru a putea determina care este profilul tau de risc trebuie in primul rand sa stabilesti intervalul de timp in ani pentru care vrei sa investesti. Pentru a-ti atinge obiectivele stabilite poti sa faci o combinatie intre a economisi mai mult sau pentru o perioada mai lunga sau obtinand randamente mai mari la investitiile pe care le faci.

Toleranta ta la risc este reprezentata de dorinta ta de a accepta o volatilitate mai mare a randamentelor investitiilor tale in schimbul unor sanse mai mari de a castiga randamente mai mari. Daca iti doresti sa obtii randamente mai mari la investitiile tale trebuie sa accepti un grad de risc mai ridicat. Un principiu de baza al investitiilor este: cu cat accepti riscuri mai mari cu atat ai sanse sa obtii randamente mai mari.

Testul de profil de risc ca investitor consta din 9 intrebari. Cand esti gata sa incepi apasa butonul de mai jos:

Incepe

Vrei sa folosesti acest test pe site-ul sau blogul tau?

Copiaza codul de mai jos si afiseaza-l unde doresti in pagina ta:

<iframe src="https://resurse.andreihorciu.ro/calculatoare/profil-de-risc-investitor/" frameborder="0" style="width:100%;overflow:hidden;height:100%;"></iframe>